Ajoneuvokäytöt

Jouka alumiiniventtiilit ovat suosittu ratkaisu ajoneuvokäytöissä, joissa arvostetaan keveyttä ja erikoisratkaisuja ahtaisiin tiloihin. Haponkestävästä teräksestä tehdyt venttiilit kestävät myös ongelmalliset väliaineet. Venttiiliä kasattaessa on mahdollista yhdistää erimateriaaleista komponentteja aina asiakkaan sovelluksen mukaisesti. Lisäksi teemme sovitelaipat tarpeen mukaan, jolloin Jouka-venttiili voidaan asentaa myös vanhan venttiilin tilalle. Alumiiniventtiilimme ovat jo vuosikymmeniä olleet kuljetusajoneuvojen säiliöteollisuuden käytössä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Olemme jo vuosien ajan valmistaneet alumiinirunkoisia venttiileitä teräksisellä kovakromatulla tai haponkestävällä pallolla varustettuna erittäin vaativiin käyttöihin imuautoihin. Säiliöautoventtiilinä käytetään usein kevyttä alumiinirunkoista venttiiliä varustettuna joko alumiinisella tai AISI 316L (EN 1.4404) pallolla ja lisäksi kemikaaliautoihin on tarjolla haponkestävät AISI 316L (EN 1.4404) venttiilit. Turvallisuutta on mahdollista lisätä varustamalla venttiili lukittavalla kahvalla tai jousipalautteisella kahvalla, jolloin vahingossa tapahtuvia venttiilin aukeamisia ei tapahdu.

Toimilaiteratkaisut on toteutettavissa esimerkiksi erittäin hyvin säiliön päätyyn asennettavan Jouka Joline-toimilaitteen avulla, joka päätykiinnityksellä säästää tilaa verrattuna keskeltä kiinnitettävään toimilaitteeseen. Ajoneuvokäyttöihin on saatavilla myös koteloitu lämmitettävä Jouka palloventtiili, jonka sähköinen lämmitysvastus auttaa pitämään venttiilin sulana myös kovillakin pakkasilla. Soveltuvin o-rengasmateriaalein päästään aina -40⁰C lämpötiloihin asti.

Joukan tuoteopas

Lisätietoja Joukan palloventtiileistä ja toimilaitteista sekä erilaisista käyttökohteista. Esitteestä löydät myös tekniset mitat.