Metallitiivisteiset palloventtiilit

Joukan metallitiiviste on kehitetty erityisesti kuitupitoisille väliaineille, soveltuen näin ollen paperiteollisuuden kovien lämpötilojen ja kuluttavien väliaineiden sovelluksiin. Lisää kulutuksen ja kuumuuden kestävyyttä tuo venttiilin kovakromattu pallo. Pallo sekä metalliset pallontiivisteet sovitetaan toisiinsa parhaan tiiveyden varmistamiseksi hyödyntäen erikoisprosessia, läppäystä.

Metallitiivisteiden edut

  • Mekaanisen kulutuksen kesto on erinomainen, soveltuu esimerkiksi kiintoainepitoisille väliaineille.
  • Joukan vuotoluokka on huipputasoa, taso B (standardi EN 12266-1)
  • Soveltuu korkeille lämpötiloille (max. +300C)
  • Kovakromatun pallon kova pinta hylkii likaa sekä mahdollistaa pallon ja tiivisteiden läppäyksen. Lisäksi kovakromatulla pallolla on hyvä kulutuksen kesto.
  • Metallitiivisteissä on palloa puhtaana pitävä kaavinura, joka pitää pallon puhtaana venttiiliä avatessa ja suljettaessa.
  • Metallitiivisteet on saatavilla Joukan vakioventtiileihin. Tutustu palloventtiileihimme lisää tästä.
  • Varastomateriaaleina: HST (AISI316L / 1.4404), RST (304L / EN 1.4307), Duplex (EN 1.4462) ja Super Duplex (EN 1.4410)
  • Laaja kokoluokkavalikoima: DN10-DN200
A: Metallinen pallontiiviste, jolla huomattavasti muovia parempi kulutuksen ja lämpötilan kesto.
B: Kovakromattu pallo.

Metallitiivisteiden tiiveys

Metallitiivisteistä venttiiliä ei voi ikinä saada 100 % tiiviiksi. Käsittelemme pallon ja tiivisteet erikoisprosessilla, läppäyksellä. Läppäys-prosessissa pallo sekä metallitiivisteet valmistetaan parina mahdollisimman hyvän tiiveyden aikaansaamiseksi.  Läppäyksen avulla tiiveydelle saavutetaan EN 12266-1 luokka B, jossa esimerkiksi DN25 venttiili saa vuotaa vain 0,45 ml/min ja DN100 1,8 ml/min. Vuoto on käytännössä hyvin minimaalista, mutta se on hyvä huomioida erityisesti, kun väliaineena on erittäin myrkylliset aineet tai helposti syttyvät kaasut.

Video. Kovakromattupallo ja metallitiivisteet läpätään parina parhaan tiiveyden aikaansaamiseksi.

Joukan tuoteopas

Lisätietoja Joukan palloventtiileistä ja toimilaitteista sekä erilaisista käyttökohteista. Esitteestä löydät myös tekniset mitat.