Alumiiniset palloventtiilit

Alumiinirunkoinen JOUKA-palloventtiili on toimintavarmuutensa ansiosta saavuttanut runsaasti suosiota käsi- ja kauko-ohjattuna sulkuventtiilinä sekä säätöventtiilinä. Alumiiniventtiilit ovat tarjolla kokoluokassa DN15 – DN100. Vakiona alumiiniventtiileissä on PTFE (Teflon) pallontiivisteet ja o-renkaat valitaan laajasta valikoimastamme sovellukseen sopiviksi.

Käyttökohteita:
Ilma- ja kaasulinjat, voitelunesteet, polttonesteet ja öljyt, jäähdytysnesteet, aktiiviset vesilinjat, jätevedet, huuhtelulinjat, jauhemaiset aineet ja granulaatit, palovesilinjat, säiliöajoneuvot, paloajoneuvot ja jätteensiirto.

Alumiinirunkoisen Jouka-palloventtiilin etuja ovat

  • keveys, pienemmät värähtelyvaikutukset
  • nopea ja helppo sulkea, kääntövipu ilmoittaa onko venttiili auki tai kiinni
  • asennustyön yksinkertaisuus: R-sisäkiertein, hitsausliitännällä tai laippaliitännällä
  • huolto- ja korjaustyön helppous: voidaan poistaa putkistosta kiinnityslaippoja irrottamatta
  • varma ja häiriötön toiminta kaikissa asennoissa sekä pienet virtaushäviöt
  • voidaan varustaa myös pneumaattisella toimilaitteella

Rakenne  on hyvin yksinkertainen muodostuen rungosta, jonka sisällä ovat pallo ja sen tiivisteet. Rungon kiinnitys pulttiliitoksella laippojen väliin. Pultteja löysäten ja osittain poistaen on venttiilin huoltaminen helppoa. Jouka venttiilin keskiosa toimiikin erinomaisesti varaosana ja on huomattavan nopea vaihdettava verrattuna tiivistesarjan vaihtamiseen.

Jouka alumiiniventtiilin runko-osa on korroosion kestävää alumiinia. Pallo valmistetaan vaihtoehtoisesti eloksoidusta alumiinista, hiiliteräksestä kovakromattuna tai haponkestävästä teräksestä. Pallon tiivisteet ovat vakiona PTFE:tä. Kierteellä varustetut, hitsaamalla kiinnitettävät ja irtolaipat ovat alumiinia, terästä tai haponkestävää terästä. Irtolaippojen laippaosa on (normaalisti) alumiinia. Akselin ja laippojen O-rengastiivisteet ovat vakiona vitonia. Venttiileitä saa kaikilla tarpeenmukaisilla O-renkailla.