Konekannan uudistaminen parantaa suorituskykyä ja laatua

2.2.2023

Jouka on viimeisen vuoden aikana tehnyt useita tuotannon laiteinvestointeja. Investointien keskiössä on ollut jo ennestään korkean laadun varmistuksen parantaminen ja tuottavuuden lisääminen. Esimerkkejä vuoden 2022 aikana tehdyistä investoinneista ovat läppäyskone, monivaihepesukone, venttiilitestipenkki ja CNC-sorvi.

Laadunvarmistus paranee

Loppuvuodesta 2022 tehtaallemme saapui venttiilikokoonpanojen ja komponenttien painetestaukseen tarkoitettu testipenkki. Laite on saksalaisvalmisteinen EFCO Test Bench PS-30. Uudella testipenkillä pystymme testaamaan tuotteemme tarkemmin ja tehokkaammin painelaitevaatimusten mukaisesti. Testipenkki mahdollistaa testauksen sekä nesteellä, että paineilmalla. Lisäksi se tarjoaa standardimalliset raportit suoraan tallennettavaksi ja toimitettavaksi asiakkaallemme. Tärkeänä ominaisuutena testipenkissä on tiivisteiden tiiveyden varmistava optinen kuplalaskenta. Käyttöönotto saatiin onnistuneesti maaliin tammikuussa 2023.

Janne testaa laipallisen teräsventtiilin tiiveyttä paineilmalla.

Konekantaa uudistamalla tuotannon suorituskyky ja laatu paranevat

Konekantaa on uusittu Joukan koneistamon puolella uudella CNC-sorvilla ja läppäyskoneella. Alkuvuodesta 2023 otimme käyttöön Okuma Genos L3000 -kärkisorvin 12 työkalun revolverilla. Uusi sorvi korvaa aikaisempaa konekantaa ja tuo lisää tarkkuutta sekä uutta suorituskykyä komponenttien koneistukseen.

Uudella läppäyskoneella saadaan tehtyä vaativa pallon ja tiivisteen hiontaprosessi laadukkaasti. Läppäysprosessi mahdollistaa muun muassa terästiivisteisten stelliittiventtiilien maksimaalisen tiiveyden. Uudistuksen myötä terästiivisteisten venttiileiden valmistusprosessi paranee, valmistuskapasiteetti kasvaa sekä saadaan lisättyä kappaleiden toistettavuutta. Joukan stelliittiventtiilien toimitusajat ja laatu ovat parantuneet koneinvestoinnin myötä.

Vuoden aikana investoimme lisäksi uuteen TEIJO-pesukoneeseen. Erillisten pesu- ja huuhtelusäiliöiden sekä tehokkaan suodatuksen ansiosta pesutulokseen saatiin merkittävä parannus ja isomman kokonsa ansiosta se mahdollistaa myös isommat pesumäärät. Lisäksi muokattavien valmisreseptien ansiosta jokaiselle tuotteelle löydetään vaatimusten mukaisesti optimaalinen pesuohjelma. Hyvä pesutulos takaa tämän jälkeen tuotteiden laadukkaan pintakäsittelyn.

CNC-sorvi
CNC-sorvin käyttöönottoa (kuvassa Aki).
Pallo ja tiivisteet kulkevat parina lopulliseen stelliittiiventtiiliin saakka parhaan mahdollisen tiiveyden takaamiseksi.
Teijo pesukone
Pesun jälkeen, Mira vie vastapestyt venttiilit kuivaukseen.